Tömma Dödsbo? Vi hjälper er!

Att tömma ett dödsbo kan vara krävande på flera sätt. Dels kan det vara emotionellt jobbigt, dels tar det tid som många av oss har ont om idag. Vi på Pastor Svärds Pojkar, Malmös äldsta flyttfirma, hjälper gärna till vi vårt bolag Familjens Bohagsjänst. När du tar hjälp av oss kan du känna dig trygg med att dödsboet hanteras med kvalitet och av erfaren personal. Kontakta oss så gör vi en kostnadsfri besiktning där vi går igenom vad just ni behöver hjälp med. Om ni vill kan vi hantera hela tömningen av dödsboet, men vi kan också utföra vissa delar av ett uppdrag – du bestämmer hur ni vill ha det. För oss är alla uppdrag lika viktiga. Det viktigaste för oss är att ni känner er trygga med vår hantering.

Vad är ett dödsbo och hur fungerar det?

När en person avlider finns ofta personliga ägodelar kvar. Det kan vara möbler, personliga föremål eller en bostad. Allt det som lämnas kvar efter en persons liv kallas dödsbo. Enligt svensk lag ska dödsboet förtecknas i en bouppteckning som ska upprättas inom tre månader efter en person avlidit. Arvtagarna, de som anses vara delägare i dödsboet, ärver men har också ett gemensamt ansvar för att dela upp kvarlåtenskapen efter den avlidne, vilket kallas bodelning. Ett dödsbo innehåller ofta en mängd saker, möbler, kläder, fotoalbum, ja allt det som en människa samlar på sig under ett helt liv. Att rensa och ta hand om allt kan både kännas tungt och tidskrävande. Har man redan en fullmöblerad bostad kan det bli för mycket att även ta hand om arvegodset. Men det finns hjälp att få. Genom att anlita en firma som Pastor Svärds Pojkar kan du överlåta arbetet med att ta hand om dödsboet och sköta städningen av den avlidens bostad.

Detta kan vi hjälpa till med

Vi på Pastor Svärds Pojkar kan hjälpa till med det mesta som har med dödsbotömning att göra. Vi packar och sorterar ut det ni inte vill spara. Vi ser till att sådant som eventuellt kan säljas på auktion hamnar i rätta händer och kör de saker som kan slängas till tippen. De saker ni eventuellt vill behålla kör vi hem till er och när den avlidnes bostad är helt tömd ser vi till att den blir flyttstädad på ett korrekt sätt.

Vi kan också hjälpa till med rådgivning och värdering av kvarlåtenskap efter avlidna. För att göra det enkelt och smidigt för dig kan vi dessutom köpa hela eller delar av dödsbon mot kontant betalning innan vi röjer och städar ur bostaden. Det ska vara enkelt och tryggt att anlita oss.

Familjens bohagstjänst

Läs mer här om de tjänster vi erbjuder inom tömning av dödsbo.